Segona fase del Trofeu Interclubs Empordà 2023 a l’Estartit

13 octubre 2023 Regates
Interclubs Empordà

El cap de setmana passat va tenir lloc la segona fase de la XXII Regata Interclubs Empordà 2023, la regata de vela de creuer que abasta la Costa Brava i la Catalunya Nord. L’escenari on es va desenvolupar aquesta segona fase de competició va ser el Parc Natural del Montgrí i les Illes Medes. Els amfitrions d’aquest cap de setmana, tant a l’aigua com a terra, van ser el Club Nàutic Estartit i el Club Nàutic L’Escala.

Interclubs Empordà al Club

El dissabte es va dur a terme la travessa que va portar les tripulacions des de L’Escala fins l’Estartit. Un cop finalitzades les proves de la jornada, l’acció es va traslladar al Club Nàutic Estartit, on es va celebrar el segon Interclubs Empordà Meeting Point: un sopar al restaurant del Club que va brindar l’oportunitat de reunir-se i comentar el desenvolupament de la regata.

Interclubs Empordà

El diumenge al matí, després de l’esmorzar al restaurant, el president del Club, Jordi Ponjoan, va donar la benvinguda als navegants a la reunió de patrons, que va marcar l’inici del desenllaç de la segona fase de la XXII Interclubs Empordà. Posteriorment, el comitè va decidir organitzar una regata costanera que va consistir a donar la volta a les Illes Medes, deixant-les a l’estribord, i arribar a una boia davant de Pals abans de tornar a l’Estartit. Aquesta prova va oferir un emocionant recorregut de 7 milles.

En relació amb les condicions meteorològiques, els vents van ser molt suaus, variant entre 5 i 7 nusos de Gregal (NE), però que al llarg del dia van canviar cap a Llevant (E). Aquest canvi en les condicions va posar a prova l’habilitat de navegació i adaptació de tots els participants.

Destaquem les actuacions de les embarcacions del Club Nàutic Estartit: Algol V (Swan 57), propietat d’Yves Mendegris, i Siete (J-88), propietat de George Ball. Ball, amb la seva embarcació, va assolir el tercer lloc en la prova disputada a l’Estartit.

Interclubs Empordà

Tercera i última fase

Aquesta segona fase de la XXII Regata Interclubs Empordà 2023 va reunir els millors navegants de vela creuer de la regió. Amb les expectatives ara centrades en la tercera fase, us proporcionem l’enllaç perquè pogueu seguir de prop l’última etapa de la competició que es disputarà el proper cap de setmana a les instal·lacions del CV Golfus i del GEN Roses.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES