Participació del Club a la conferència “Canvi climàtic: impacte en la navegació recreativa”

22 novembre 2023 Sostenibilitat
Canvi climàtic

El Club Nàutic Estartit va participar activament en la conferència “Changement climatique: impact sur la plaisance” celebrada a Banyuls el passat divendres 17 de novembre. Aquest esdeveniment, organitzat per l’Union des Villes Portuaires d’Occitanie i el Parc Naturel Marin du Golfe du Lion, va reunir autoritats i representants de l’àmbit marítim amb l’objectiu de debatre propostes col·laboratives i avaluar estratègies conjuntes relacionades amb el canvi climàtic i la navegació.

Mesures per fer front al canvi climàtic

La presència destacada del director del Club Nàutic Estartit, Eugeni Figa, va aportar una visió enriquidora sobre les repercussions directes del canvi climàtic en les activitats nàutiques de lleure. Eugeni Figa va destacar aspectes rellevants sobre la gestió de la crisi hídrica als ports esportius de la costa de Girona i va exposar exemples concrets que abordaven aquesta problemàtica, incloent-hi un decàleg de recomanacions per a les instal·lacions portuàries durant la situació d’emergència hídrica.

A més, la participació del vicepresident i director gerent del Club Nàutic L’Escala, Raimon Roca, va ressaltar el compromís de diverses entitats i ports en l’abordatge dels reptes mediambientals que afecten la navegació marítima.

Canvi Climàtic

Jornada d’intercanvi i reflexió

La diversitat de representants de l’Union des Villes Portuaires d’Occitanie i de Ports de Catalunya va consolidar un fòrum d’intercanvi i reflexió, propiciant la compartició d’experiències i l’exploració de noves estratègies, mentre es fomentava la col·laboració entre diferents actors del sector marítim. L’essència d’aquesta jornada va radicar en la unànime reconeixença de la necessitat urgent d’abordar el canvi climàtic de manera holística, adoptant mesures concretes per mitigar-ne l’impacte en la pràctica de la navegació recreativa a les costes.

El Club Nàutic Estartit se sent satisfet d’haver participat activament a la jornada de discussió. Amb iniciatives com aquesta, el Club reitera el seu compromís continu amb la promoció de pràctiques sostenibles i la recerca de solucions destinades a preservar el medi marí.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES