Fede Waksman, campió de la Mini Transat 2023

11 novembre 2023 Regates
Fede Waksman

Waksman dominant la competició

Fede Waksman, el navegant uruguaià, ha conquistat la segona etapa de la Mini Transat, una travessia transatlàntica que abasta 2,700 milles des de Santa Cruz de La Palma fins a Saint-François. Waksman, anunciat com un dels favorits des del principi, va creuar la línia d’arribada amb un temps de 13 dies, 5 hores, 1 minut i 44 segons, consolidant-se campió de la 24ª edició de La Boulangère Mini Transat.

Amb una avantatge de més de 80 quilòmetres sobre els seus competidors, Waksman va aconseguir recuperar el temps perdut a la primera etapa i va deixar enrere figures destacades com l’exregatista del Club, Carlos Manera, qui havia liderat a l’etapa anterior. L’espanyol, que va demostrar la seva destresa navegant a vela en guanyar la primera etapa, va lluitar fins al final de la segona etapa, però no va poder superar el rendiment de Waksman.

Fede Waksman

El temps final de Waksman, 13 dies, 5 hores, 1 minut i 44 segons, no només li ha atorgat la victòria a la segona etapa, sinó que també li ha assegurat el títol general de la Mini Transat. Amb aquesta fita, Waksman es converteix en el primer uruguaià, el primer sud-americà i el setè estranger a assolir aquesta gesta a la Mini Transat.

Waksman, que havia finalitzat a la posició 21 a l’última edició de la regata en un vaixell de sèrie, ha demostrat una millora notable i determinació en aquesta edició, superant totes les expectatives i mostrant la seva valua com a navegant d’elit.

Manera obté un segon lloc merescut

Pel que fa a Carlos Manera, tot i no aconseguir la primera posició a la segona etapa, el seu rendiment destacat a la primera etapa li va permetre assegurar la segona posició a la classificació general. El català va invertir un temps de 13 dies, 13 hores, 32 minuts i 34 segons en la travessia fins a Guadeloupe, mostrant una tenacitat impressionant al llarg de la competició.

Fede Waksman

La Mini Transat 2023 ha estat testimoni d’una competència ferotge i emocionant, amb navegants d’alt nivell que han desafiat les condicions de l’oceà Atlàntic. Fede Waksman i Carlos Manera, cadascun a la seva manera, han deixat una empremta imborrable en aquesta edició de La Boulangère Mini Transat, destacant la grandesa i la imprevisibilitat del món de la vela transatlàntica.

VEURE TOTES LES NOTÍCIES