L’equip d’Europes del Club disputa el 32è Trofeu Vila de Palamós

18 octubre 2023 Regates

32è Trofeu Vila de Palamós

Del 12 al 15 d’octubre va celebrar-se el 32è Trofeu Vila de Palamós a les aigües de la badia de Palamós. L’equip de la Classe Europe del Club Nàutic Estartit va desplaçar-se al Club Vela Palamós, organitzador de la competició, per disputar la primera regata classificatòria nacional de la temporada. Enguany, la regata va comptar amb un total de vint-i-nou participants disposats a aconseguir els millors resultats.

Per preparar el 32è Trofeu Vila de Palamós, els regatistes del Club van realitzar dues sessions d’entrenaments conjunts amb l’equip del Club Vela Palamós el cap de setmana anterior a la competició.

Les condicions meteorològiques durant els dies de campionat van ser força variables. El primer dia de competició, es van registrar vents d’entre 17 i 20 nusos d’intensitat provinents del Sud i el segon dia vents d’entre 8 i 10 nusos del Nord-est. El tercer i últim dia, els participants van haver de fer front a un complicat vent ratxejat que anava dels 8 fins als 15 nusos del Nord i del Nord-est. Tot i això, es van poder disputar un total de nou proves al llarg dels tres dies de regata, complint així amb el programa establert.

Resultats

A la regata hi van participar tots els membres de l’equip d’Europes del Club Nàutic Estartit. En aquesta ocasió, el millor classificat del Club va ser Isaac Vilà, que va aconseguir la sisena posició de la categoria general; destacant en la primera i la segona prova, que va obtenir la primera i la segona posició, respectivament.

Sara Ayats va quedar classificada en onzena posició de la categoria general. Centrant-nos en les categories femenines, la regatista va assolir la primera posició en el podi de la categoria Sub-18 i la segona posició en la categoria femenina absoluta.

Pel que fa als resultats de la resta de components de l’equip, Matteo Galindo va ocupar la dotzena posició a la categoria general; Joan Pla, la vintena; Anna Pla, la vint-i-sisena; Thomas Richard Prats, la vint-i-setena; i Aina Artalejo, la vint-i-vuitena.

El guanyador absolut del 32è Trofeu Vila de Palamós va ser Ramon Figueras, del Club Vela Palamós; seguit per Richard Cyril, del Cercle de la Voile; i Alejandro Pareja, del Real Club Náutico Torrevieja.

Els resultats d’aquesta regata puntuaran per al rànquing que definirà els membres que formaran l’equip nacional que representarà a Espanya al Mundial i a l’Europeu Juvenil de la Classe Europe. Trobareu els resultats complets aquí.

Des del Club, animem a tots els membres de l’equip del Club a seguir treballant per aconseguir posicions que els permetin disputar les proves esmentades. Endavant!